Telefon
WhatsApp
TMO, ARPA SATIŞI BAŞLADI

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO), BESİCİ VE YETİŞTİRİCİLERE YÖNELİK OLARAK ARPA SATIŞINA BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi besici ve yetiştiriciler ile yem fabrikalarına yönelik arpa satışlarına başladı. Korkuteli Yem sanayi Fabrikası bahçesinde gerçekleşen satışta, Korkutelili besiciler, kamyon ve traktörleri ile gelerek Arpa alımlarını gerçekleştiriyorlar.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), besici ve yetiştiricilere yönelik olarak arpa satışına başladı.  05 Temmuz 2021 tarihi prestiji ile 1.950 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak besici, yetiştiricilere yönelik olarak arpa satışları Korkuteli yem sanayi fabrikasında devam ediyor.

Ak Parti Korkuteli ilçe başkanı Kemal Sancaktar ve yönetimi,  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), tarafından arpa satılı yapılan Yem sanayi fabrikası bahçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), personelini ve arpa alımı yapan vatandaşları ziyaret etti. 

Çiftçilerle ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkililerinden bilgi alan Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar; “Bugün burada devletimizin kuraklıklardan kaynaklı açıklamış olduğu arpa desteği ile ilgili dağıtım alanının ilk gününe TMO yetkililerimizi ziyarete geldik. Burada besici üreticilerimizin, çiftçilerimizin mutluluğunu da görmek bizler için gurur kaynağı. Bu süreç nasıl olmuştu, malum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kuraklıktan dolayı açıkladığı arpa desteği ile ilgili süreçten sonra Temmuz ayı itibariyle bizim ilçemizde de başvurular, kayıtlar alınmaya başladı. Bizim normalde TMO Ofisimiz Burdur’a bağlı, yani buradaki bazı maliyetlerden dolayı TMO’da genel maliyet girdilerine bakıyor ona göre ihtiyaç olması durumunda burada personel görevlendiriyor. Bizde bir takım girişimlerde bulunduk. Gerek bakanımızdan, gerek, TMO yetkililerimizden ricada bulunduk. Korkuteli’nin insanı Burdur’a başvuruya giderse bu zor olur. Bunu da daha önce duyurmuştuk” dedi.

Çiftçilerimiz, Arpayı Korkuteli’nden Alıyor

Sancaktar, “Dedik ki, başvuruları buradan yapın, personel görevlendirildi. Tarım ilçede buna destek verdi, cumartesi Pazar dahi çalıştılar. Başvuru sürecini gerçekleştirdik. Tabi ki bundan sonra bizde yaşayarak görüyoruz. Mesela süreci çok iyi bilmediğimiz için, sonrasında karşımız şöyle bir sorun çıktı. Otomatikman TMO’nun tüm Türkiye’de planladığı limanlar var, bölgeler var, dağıtım planladığı istasyonlar var. Bizimde Burdur en yakın, bizim Burdur’dan almamız gerekiyor. Burdur’dan almamızın zor olduğunu çiftçilerimizden gelen serzenişlerden sonra harekete geçtik. İl Başkanımızın ve milletvekillerimizin destekleri ile Tarım Bakanımız ile görüştük. Tarım Bakanımızla görüştükten sonra TMO Genel Müdürümüzden daire başkanlarımıza kadar görüşmeler gerçekleştirdik. Ve bugün ev sahipliğimizi yapan Korkuteli Yem firması da ev sahibi olarak burada çiftçimiz için vatandaşımız için arpayı dökebilirler buradan teslim alabilirler. Hem alanı hem de kantarı kullanabilirler dediler. Onlara da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Korkuteli Belediyemize teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Bugün burada bize kepçe desteği verdi. Sayın Başkanımıza ve ekibine de buradan teşekkür ediyoruz. Bugün çiftçimizin, üreticimizin, besici vatandaşımızın mutluluğunu gördükten sonra diyecek başka bir şey yok. Destekle ilgili burada büyükbaşta beş kilo, küçükbaşta bir kilo arpa desteği var” dedi.

Biz Besicimizin, Üreticimizin Sonuna Kadar Yanındayız

Sancaktar, “Şu anda Temmuz Ve Ağustos ayının arpalarının dağıtımı buradan beş gün boyunca yapılacak. Ancak normalde geçen ay temmuz arpası için 1670 ton civarında bir başvuru vardı. Ben istiyorum diyen başvuran 477 tane besicimiz vardı. Ama gidip Burdur’dan alınacak diye bundan dolayı başvuruyu parayı yatırmayarak mal almakta devamını getirmemişler. Böyle olunca sayı otomatikman biraz düşmüş. Özellikle besicilerimize, çiftçilerimize bunu duyurmak istiyorum. Bu arpa desteği sürdüğü müddetçe tüm başvurumuzu ve de arpa alımlarımızı Korkuteli’nden alacağız. Bunu TMO yetkilileri Korkuteli’nden teslimini yapacaklar. Bu noktada hiçbir sıkıntı yok. Bunun garantisini biz her türlü veriyoruz. Besicilerimiz Eylül için süreç başladığında Tarım İlçede TMO yetkilileri başvuruları alıyor.  Bana üç ton arpa verecekler o arpayı Burdur’dan getireceğim, nakliyesiyle verdikleri destek kafa kafaya geliyor gibi düşünce kesinlikle oluşmasın. Biz besicimizin, üreticimizin sonuna kadar yanındayız, yanında da olmaya devam edeceğiz. Bu noktada kesinlikle endişeleri olmasın. Ayrıca kısa zamanda Korkuteli ilçemize TMO şubesini kazandıracağız, bunun da takibini yapıyoruz. Bu süreçte normalde düşündüğümüz zaman 477 tane vatandaşımıza arpa gelmiş, yüklenmiş gitmiş bunun reklamını yapıyorlar. Aslında şu uğraştığımız mücadele gerçekten üreticimiz adına önemli bir nokta. Gerçekten biz onların yerine koyduk kendimizi, bunun mücadelesini verdik.  Çok şükür ki, mücadelemiz de karşılıksız kalmadı. Bu mücadelede bizlere destek veren başta il başkanımıza, milletvekillerimize, tarım bakanımıza ve Dış İşleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 06 Eylül’e kadar Ağustos ayı Arpa müracaatı yapan tüm hemşerilerimiz paralarını yatırdığı takdirde Ağustos hakkını kaybetmemiş olacak. Vatandaşlarımız haklarını kaybetmesin bu destekten yararlansınlar. Devletimizin, hükümetimizin bu noktadaki kuraklıktan dolayı verdiği bu destek için de Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

Sancaktar ve ekibi, Toprak Mahsulleri Ofisinden arpa alımı yapan çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 30 26 1 81
2 FB  Fenerbahçe 30 25 1 79
3 TS  Trabzonspor 30 15 11 49
4 BJK  Beşiktaş 30 14 12 46
5 KSM  Kasımpaşa 30 12 11 43
6 İBFK  Başakşehir 30 12 12 42
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 30 12 12 42
8 ANT  Antalyaspor 30 10 9 41
9 ADS  Adana Demir. 30 9 9 39
10 ALNY  Alanyaspor 30 9 9 39
11 SVS  Sivasspor 30 9 10 38
12 SAMS  Samsunspor 30 10 14 36
13 KYS  Kayserispor 30 10 11 36
14 MKE  Ankaragücü 30 7 11 33
15 HTY  Hatayspor 30 7 11 33
16 KON  Konyaspor 30 7 11 33
17 GFK  Gaziantep FK 30 8 15 31
18 FKGK  Karagümrük 30 7 14 30
19 PNDK  Pendikspor 30 7 15 29
20 İST  İstanbulspor 30 3 20 13
21

Reklam

Yazarlarımız

Antalya Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği