Telefon
WhatsApp
MANAVOĞLU: ÖNERİMİZ MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Manavgat ve çevresindeki yangın felaketini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat ve diğer ilçelerde yangın bölgesindeki çalışmaları ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Meclis üyesi Mehmet Manavoğlu, meclise sunduğumuz yangın sonrası yapılacak çalışmalar için ek ödenek talebi, uçak ve helikopter alımı ya da kiralanması konusundaki önerimiz meclis gündemine alındı. Ve kabul edildiğini belirtti.

Manavgat İlçesi ve çevre ilçelerinde yaşanan orman yangından zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun. Yangında hayatını kaybedenlere Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, necip milletimize baş sağlığı dileğinde bulunan Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Meclis üyesi Mehmet Manavoğlu, Elbette hemşehrilerimizin bizleri seçip 5 yıllığına buraya göndermelerindeki amaç burada hamasî nutuklar atmak için değil yaraya merhem olmamız içindir. Bu bağlamda Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığımızın aşağıdaki önerilerinin Meclis gündemine alınarak kısa ve orta vadede gerçekleştirilebilmesi için aynı çatı altında görev yaptığımız tüm meclis arkadaşlarımızdan istirham ediyorum diyerek; “İlk olarak Büyükşehir bünyesine üç adet çok amaçlı helikopter alınması önerimiz var ki bu helikopterleri; orman, ev, fabrika vs yangını anında eklenecek aparatlarla şu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz yangın söndürme amacıyla, sel, heyelan vs anında hemşehrilerimizi kurtarmak, tahliye etmek amacıyla, ihtiyaç hâlinde hasta taşıma, nakletme amacıyla kullanılacak ambulans helikopter olarak kullanabiliriz. Helikopterleri birini merkez, birini doğu, birini de batı ilçelerinde konuşlandırarak ihtiyaç hâlinde ivedi olarak yardıma koşabiliriz.

 

İkinci önerimiz olarak itfaiye daire başkanlığımızda çok kıymetli yangın söndürme eğitimcileri olduğunu biliyoruz. Bu eğitimcileri periyodik olarak görevlendirerek başta orman köyleri olmak üzere vatandaşlarımıza orman yangının ilk anında nasıl müdahale etmeleri gerektiği hususunda bilgilendirebiliriz. Köylerimize hibe edeceğimiz ultrasonik ve kimyasalı yangın söndürme topları ile ilk anda hemşehrilerimizin yangınları söndürebilmesini temin edebiliriz. Hazırlatacağımız acil durum eylem planları dâhilinde, acil toplanma alanlarını belirleyebilir buraları acil durumda hayatta kalma ekipmanları ile teçhiz edebiliriz. Hemşerilerimize temel ilk yardım eğitimlerini verdirerek yaşadığımız pek çok can kaybının önüne geçmeyi sağlayabiliriz.

Üçüncü olarak da daha önce defalarca dile getirdiğimiz Manavgat içme suyu projesi ile hem Alanya Oba’dan Kemer Beldibi’ne kadar suyun kendi cazibesiyle tüm hemşehrilerimizin musluklarından dünyanın en kaliteli üç suyundan birisi olarak kabul edilen suyu akıtabilir hem de bu içme suyu isale hattının üzerine belirli aralıklarla konulacak yangın vanaları ile yangın anında ormanlarımızın korunmasını güvence altına alabiliriz” diye konuştu.

Manavoğlu, Meclise sunduğumuz önerimiz ardından, Manavgat İlçesi ve çevre ilçelerinde yaşanan yangın felaketi sonrasında, zararların tespitinin yapılmasına yönelik komisyon oluşturulması, yaraların sarılması; gıda, barınma, ilaç, tedavi, ev eşyası, inşaat malzemesi vb. ihtiyaçların temin edilmesi, zarar gören alanların temizliği, onarımlarının yapılabilmesi için ek ödenek tahsis edilmesi ile ilgili madde görüşüldüğünü, ayrıca ek olarak helikopter veya uçak alımı ya da kiralanması konusunda bakanlık izni alınarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e 100 Milyon TL’ye kadar kredi kullandırılması konusunda meclis tarafından yetki verildiğini söyledi. 

Manavoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Hemşehrilerimizin bize vermiş olduğu yetkiyi bu alanda da yine onların menfaatleri için kullanmayı öneriyoruz. Saadet Partisi İl Başkanlığımız bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkezi ile yangınları yakinen takip etmeye devam ettiğimizi; gaflet, dalalet ve hatta varsa hıyaneti not almaya devam ettiğimizin de bilinmesini istiyoruz. Son olarak iklimin ve yanan alanların uygun hâle geldiği ilk anda büyük bir ağaçlandırma kampanyası hazırlığında olduğumuzu da buradan duyurmak istiyoruz ki kamuoyu ile ayrıntılarını daha sonradan paylaşacağımız kampanyamıza tüm meclis üyelerimizin katılımları için şimdiden ayrı ayrı davet ediyoruz.”

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 32 28 1 87
2 FB  Fenerbahçe 32 27 1 85
3 TS  Trabzonspor 32 16 12 52
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 32 14 12 48
6 İBFK  Başakşehir 32 13 12 46
7 KSM  Kasımpaşa 32 13 12 46
8 SVS  Sivasspor 32 11 10 44
9 ANT  Antalyaspor 32 10 10 42
10 ALNY  Alanyaspor 32 10 10 42
11 ADS  Adana Demir. 32 9 10 40
12 SAMS  Samsunspor 32 10 14 38
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 32 10 12 37
15 KON  Konyaspor 32 8 12 36
16 HTY  Hatayspor 32 7 13 33
17 GFK  Gaziantep FK 32 8 17 31
18 FKGK  Karagümrük 32 7 16 30
19 PNDK  Pendikspor 32 7 16 30
20 İST  İstanbulspor 32 4 21 16
21

Reklam

Yazarlarımız

Antalya Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği