Telefon
WhatsApp
BAŞPEHLİVAN GÜRBÜZ, BABA OCAĞINDA

 

Edirne'de bu yıl 660.'sı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ve hafta sonı Festikan güreşlerinde  finalde İsmail Koç’u yenerek başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, baba ocağı Sımandır mahallesinde davul ve zurnayla karşılandı.

Mahalle girişinde Başpehlivan için Kurban kesildi ve davul zurna eşliğinde mahalle meydanına yürüyerek geldi. Vatandaşlar tarafından sevgi ile karşılanan Başpehlivan Ali Gürbüz, baba ocağında hemşerilerini selamladı.

Karşılama töreninde konuşan Sımandır Mahalle Muhtarı Mustafa Demir; “Bu yıl 660’ıncı kez düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde altın kemeri bize kazandıran T.C. Başpehlivanımız Ali Gürbüz’ü baba ocağı Sımandır Köyümüzde karşılama törenine hoş geldiniz. Öncelikle 1988 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde altın kemeri kazanarak Antalya’mıza ilk kez getiren güreşçimiz Antalya’mızın gururu rahmetli başpehlivanımız Recep Gürbüz’e Allahtan rahmet diliyorum. Başpehlivanımız Ali Gürbüz’e babasının emanetini memleketimize geri getirerek Korkuteli’mize ve tüm sevenlerine bu gururu bu sevinci yaşattığı için teşekkür ediyorum. Türk Yağlı Güreşlerini temsil ederek verdiği mücadele ve yaptığı kazanımla gelecek nesillere örnek olarak güreşlere olan ilgiyi arttırmaktadır. Babasının emanetini daha yükseklere taşıyarak gelecek yılda başpehlivanlığı kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ata toprağı Korkuteli adına güreştiği için gurur duyuyorum. Ve tüm köy halkı olarak Ali Gürbüz’e teşekkür ediyorum. Başarıların devamını diliyorum. Baba Ocağı Sımandır Köyü olarak her zaman desteğiz, her zaman arkasındayız” dedi.

 

Babam, Bu Topraklarda Doğdu, Büyüdü. Sımandır’a, Korkuteli’ye, Antalya’ya İlk Altın Kemeri Getirdi.

Başpehlivan Ali Gürbüz; “Böyle güzel bir organizasyon hazırladığınız için beni böyle karşıladığınız için tüm köylülerime tüm hemşerilerime çok teşekkürlerimi sunuyorum, gerçekten beni duygulandırdınız. Her zaman desteğinizi hissettiriyorsunuz bana, bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi babam bu topraklarda doğdu, büyüdü. Sımandır’a, Korkuteli’ye, Antalya’ya ilk altın kemeri getirdi. Bende onun çıktığı yolda inşallah Antalya’ya ilk altın kemeri ebedi olarak getirmek için tüm çabamı vermekteyim. İnşallah önümüzdeki sene üçüncü yılımız olacak. Allah’ın izniyle seneye altın kemeri alıp bu kemeri tüm Antalya’ya, Korkuteli’ne sizlere hediye etmek istiyorum. Tekrardan muhtarım nezdinde beni böyle coşkulu bir şekilde karşıladığınız için hepinize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

Antalya Duysun, Tüm Türkiye Duysun Ali Gürbüz Ve Diğer Bütün Pehlivanlar Siyasetin Ve Tüm Partilerin Üstündedir

 

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; “Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Seçim öncesi bir evdeyiz Sımandır’da. Bana dediler ki, bizim sizden birkaç tane isteğimiz var dediler. Bir, artık şu Sımandır’ın ismini özüne döndürelim dediler. Sayın muhtarımız ve azalarımız ile birlikte Sımandır’ın ismini özüne döndürdük. Birinci, sözümü yerine getirmiştik. İkincisinde toplu olarak buraya geleceğiz diye. Geçtiğimiz yıl geldik ilk istekleri yaptık, çok yakında ikinci kere geleceğiz. Belediyecilik hizmetlerini yapacağız. O evde bir amca şunu söylemişti; Buranın bir evladı var dışarlarda, şu Ali neden bizim Korkuteli’yi inleterek güreştirmiyorsunuz dedi. Kazanırsa bunu Sımandır’a, Korkuteli’ye mal ette bizim için güreşsin dedi. Söz veriyoruz dedik, bizimde bir huyumuz var söz ağızdan bir kere çıktımı yaparız. Allah nasip etti Ali kardeşimiz özüne döndü, Sımandır’ına döndü, Korkuteli’ye döndü. Ve artık sizin için Korkuteli halkı için güreşiyor. Hamd olsun iki üç yıllık plan yaptık. Ali ile hocalarıyla daimi kemer için. Şimdi birinci kemeri aldı geldi, babasının emanetini buradan Sımandır’dan Ali’nin siyaset üstü olduğunu yerinde söylemek istiyorum. Buradan Korkuteli duysun, Antalya duysun, tüm Türkiye duysun Ali Gürbüz ve diğer bütün pehlivanlar siyasetin ve tüm partilerin üstündedir.   Kimki onların üstünden siyaset yapmak istiyorsa bence en kötü siyasetçiler onlardır, onları Allaha havale ediyorum. Alinin ismi bir sokağa, bir caddeye verilecek kadar basit olmasın bu can bu bedende olduğu sürece Korkuteli’ndeki siyasetçiler şöyle anlayacak. Birinci altın kemer için Aliyle faytondan düştüğümüzde omuz kırdık. Ey siyasetçiler seneye daimisi için ben bu kafamı da kıracağım hiç merak etmeyin. Ve bir sokağa, bir caddeye ismini vererek siyasi şov yapmak isteyenlere diyorum ki, bu can bu bedende olduğunda seneye Korkuteli’nde belediyenin önüne Türkiye’nin en büyük Ali Gürbüz heykelini dikeceğim al sana siyaset diyeceğiz. İnşallah o daimi altın kemeri de Korkuteli’mizde sergileyeceğiz.” Diye konuştu.

 

Bizler Kendisiyle Her Zaman Gurur Duyuyoruz

Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit; “Tüm Türkiye’ye er meydanlarında örnek o bir Başpehlivanımız var. Kendisi ile ne kadar gurur duysak Korkuteli olarak duyduğumuz gurur azdır. Bizleri her alanda hem er meydanındaki başarıları ile hem de kişiliği ile karakteri ile alçak gönüllüğü ile bizleri onure ediyor. Bizler kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Bizlere bu gururu yaşattığı için tüm Korkuteli adına kendisini yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerde her zaman onun destekçisi oldunuz dualarını hiçbir zaman esirgemediniz. Güreşlere dua ederek göndermiştiniz, kemeri aldıktan sonra da bugün en güzel şekilde karşılıyorsunuz. Ben size ev sahipliğinize yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerin bu duaları olduğu sürece başpehlivanımız bizleri er meydanlarında gururlandırmaya devam edecektir. Belediyemize de sponsor olup, bizleri başpehlivanımız ile buluşturduğu için teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

 

 Bizlerde Korkutelili Olarak Ve Sımandırlı Olarak Övüneceğimiz Çok Önemli Değerlerimiz Var

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı; “Korkutelili bir evladınız olarak sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mutlaka her ilin övünülecek bir yönü vardır. Bölgelerimizde ayrı ayrı güzellikler vardır. Ve oralar o değerleri ile övünürler. Bizlerde Korkutelili olarak ve Sımandırlı olarak övüneceğimiz çok önemli değerlerimiz var. Bunlardan birisi bu toprakların evladı 1988 yılında ilk defa başpehlivanlığı kazandıran benimde gençlik yıllarımda yağlı güreşi ilgiyle izlememde en büyük etkenlerden birisi olan rahmetli Recep Gürbüz’dür. 88 yılında çok görkemli bir şekilde o gün Korkuteli ayağa kalktı. Sımandır ayağa kalktı. Ve başta Recep Gürbüz olmak üzere üç tane Kırkpınar’da başı alan gencimizi Korkuteli bağrına bastı. 88’den bu yana bir emaneti vardı. İşte bu emanetine başta Korkuteli olmak üzere özelliklede Sımandır halkı olarak sizler sahip çıktınız. Ve Ali Gürbüz kardeşimize, Recep Gürbüz’ün emanetine hep beraber sahip çıktınız ve bugünlere geldik. Ben Ali Gürbüz kardeşimi kutluyorum. Gerçekten başta babasının ismini bu günlere kadar onunla şanla şerefle temsil etti ve bu günleri yaşıyoruz. Eminim ki oda şöyle bir gurur yaşıyordur. Babamın doğduğu topraklara bende bu ata topraklarına birkaç kez daha T.C.  Başpehlivanı olarak bu ata topraklarına gelme gururunu yaşıyorum diye düşündüğünü tahmin ediyorum. Bundan daha güzel bir duygu var mı.  İşte bu duyguları taşıyan Ali Gürbüz kardeşimi kutluyorum. Sizleri de bir kez daha kutluyorum böyle bir evlada, böyle bir değere sahibiz. Ali Gürbüz altın kemeri ebedi olarak getirdiğinde yeniden hep beraber olalım” dedi.

Sımandır mahalle muhtarı Mustafa Demir, Ali Gürbüz için bir adet dana kurban etti ve 10 adet Cumhuriyet altını taktı.

Sımandırlı bir vatandaş, Başpehlivan Ali Gürbüz’e tablo hediye etti.

Başpehlivan Ali Gürbüz’e Kumluca’da Pastane faaliyeti gösteren Tombul Mehmet, Ali Gürbüz’e hazırladığı yaş pastayı kestirdi.

Sımandır mahalle muhtarlığı, gelen misafirlere 1 ton kavurma ikram etti.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 33 29 1 90
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 33 9 10 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30
20 İST  İstanbulspor 33 4 22 16
21

Reklam

Yazarlarımız

Antalya Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği